Πρώτα Κραχ, μετά Ελλάδα…

Ο μόνος τρόπος να καταχωρηθεί στις σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας η Ελλάδα του σήμερα…

Οι εκτιμήσεις που δημοσιεύει το Economist δεν εκπλήσσουν απαραίτητα, αλλά, όπως οι πλείστες αναπαραστάσεις του όποιου δράματος, τείνουν να ενισχύουν τη σοβαρότητα μιας κατάστασης, παρουσιάζοντας από απόσταση και συγκεντρωτικά μια εικόνα, που σαν βίωμα καταπονεί μεν, αλλά δε φαίνεται να μας ταράζει το ίδιο.
Η ψυχρή συνειδητοποίηση στην οποία ωθεί μια και μόνη γραφική παράσταση, δεν έχει καταφέρει να επέλθει παρά τη σφοδρότητα των συνθηκών που περιβάλλουν την Ελληνική κοινωνία τα τελευταία 5 περίπου χρόνια. Αν μη τι άλλο, η νωθρότητα και η παθητικότητα με την οποία υπομένουν την κατάσταση τα εκατομμύρια Ελλήνων, επιβεβαιώνει την πιο πάνω παρατήρηση.
Αφού, λοιπόν, το ενδεχόμενο να γραφτεί στην ιστορία ο Ελληνικός λαός, ως εκείνος που αντιστάθηκε στην κατρακύλα, που προέβαλε αντιστάσεις με αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και συλλογικότητα είναι πια κάτι περισσότερο από ισχνό, τότε θα πρέπει να αρκεστεί σε εκείνη την ιστορική καταγραφή που κατατάσσει την ελληνική κρίση του 2008 ως τη χειρότερη μετά το Αμερικανικό Κραχ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s