Μαθητές φιλοξενήθηκαν στο στούντιο του Cut-Radio

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε σε μαθητές του Λυκείου Αγίου Νικολάου Λεμεσού, οι οποίοι ξεναγήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 17/1/14, στο χώρο του ραδιοσταθμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ξενάγηση μαθητών και μάθημα εκφώνησης ειδήσεων έξω από το στούντιο του Cut-Radio

Ξενάγηση μαθητών και μάθημα εκφώνησης ειδήσεων έξω από το στούντιο του Cut-Radio

Οι ομάδα των 33 μαθητών επισκέφθηκε το σταθμό στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Δημοσιογραφικού Ομίλου του σχολείου τους. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από το προσωπικό του σταθμού, το οποίο τους κατατόπισε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και μέσα στο στούντιο και να συμμετάσχουν μαζί με τους καθηγητές που τους συνόδευαν στην εκπομπή «Η φωνή της Λεμεσού» που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη.
Στη συζήτηση που ακολούθησε στον «αέρα» του σταθμού, οι μαθητές πήραν πληροφορίες για το έργο του δημοσιογράφου, την παραγωγή μίας ραδιοφωνικής εκπομπής και το περιεχόμενο της ενημέρωσης γενικά. Η πλειοψηφία των παιδιών παρακολουθούν το μάθημα δημοσιογραφίας που προσφέρεται στο σχολείο τους και δεν ήταν λίγα αυτά που εξέφρασαν ενδιαφέρον να ακολουθήσουν σχετικές σπουδές, αφού ενημερώθηκαν μάλιστα και για την ύπαρξη του τμήματος Σπουδών Επικοινωνίας και Διαδικτύου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να συμμετέχουν σε μία μικρή άσκηση στο αίθριο χώρο του σταθμού, κατά την οποία, με την καθοδήγηση και τις υποδείξεις του Γιάννη Χρηστίδη, πειραματίστηκαν με τεχνικές ορθής εκφώνησης ενός δελτίου ειδήσεων.

Μαθητής παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων ακολουθώντας οδηγίες ορθοφωνίας από το Γιάννη Χριστίδη.

Μαθητής παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων ακολουθώντας οδηγίες ορθοφωνίας από το Γιάννη Χριστίδη.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν τόσο οι συνοδοί καθηγητές, Ελένη Δημητρίου, Άννα Κραμβή, Χαράλαμπος Κουτσίδης και Νίκος Τάσσου, όσο και οι ίδιοι οι μαθητές φυσικά, ήταν πέρα από θετικές. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αντιμετώπισαν και την πρόσκληση εκ μέρους του σταθμού να συμμετάσχουν οι μαθητές στο πρόγραμμα με μία εκπομπή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αποκλειστικά και μόνο δικής τους επιλογής, δίνοντας έτσι το στίγμα της μαθητιώσας νεολαίας στο πρώτο φοιτητικό ραδιόφωνο της Λεμεσού.
Η κα Δημητρίου επεσήμανε μάλιστα, ότι μιας και το μάθημα της Δημοσιογραφίας στα σχολεία παρουσιάζει ακόμα αρκετές ελλείψεις ως προς τη δομή και το περιεχόμενο της διδασκαλίας, τέτοιου είδους δραστηριότητες μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες για τους μαθητές που εκφράζουν γνήσιο ενδιαφέρον για το αντικείμενο.

cut-radio επίσκεψη 2

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s