Εν μέσω κυανόχρωμου ληθάργου…

To Eurogroup βρέθηκε για ακόμα μία φορά, καταμεσής στου τριωδίου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις ευρωπαϊκές – και όχι μόνο – οικονομίες και η εγγύτητα της Κύπρου με όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτο να πυροδοτήσει πολύ πιο θερμές συζητήσεις στα καθ’ ημάς.

Την παράσταση φαίνεται να έκλεψε η στάση που τήρησε η κυπριακή κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της στο Eurogroup, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος προτίμησε να υπεκφύγει περαιτέρω επιπλοκών δηλώνοντας απλώς ότι δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς πρότεινε η ελληνική αποστολή, προκειμένου να το στηρίξει τελικά.

Η απάντηση τραγελαφική μεν (θυμίζει σε κωμικό βαθμό τη δήλωση «δε διάβασα το μνημόνιο, είχα άλλες υποχρεώσεις» του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υπουργού της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ πίσω στο μακρινό 2012), άκρως διπλωματική δε, αφού δε θα χρειαστεί να προχωρήσει ποτέ σε περαιτέρω εξηγήσεις. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι και η διαπραγματευτική βάση της ελληνικής κυβέρνησης άλλαξε μορφή και περιεχόμενο 5-6 φορές μέσα σε διάστημα 40 ημερών.

Ελλείψει άλλης κριτικής(;) προς τον Υπ. Οικονομικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη, ο τύπος αναλώθηκε στην απροθυμία του να στηρίξει την Ελλάδα, λες και οι κυβερνήσεις των δύο χωρών ανήκουν σε κάποιο συνεργαζόμενο σχήμα, ή τα ζητήματα αυτά είχαν ποτέ εθνικό χαρακτήρα, ή λες και δε συμμετείχαν στο Eurogroup αλλά στη…Eurovision.

Όμως, όχι, τα «12άρια» δε δίνονται στο Eurogroup με κριτήριο τη γλώσσα ή τη σημαία. Οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν σε αυτά είναι εκπρόσωποι ισχυρών συμφερόντων με ανυποχώρητες απαιτήσεις. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και ανεξάρτητα από ιδεολογίες κάθε πολιτική δύναμη που διαχειρίζεται εξουσία εκτελεί τις εντολές του, έχοντας εξασφαλίσει από τους λαούς την τυπική άδεια μέσω ψήφου. Παραμύθι τέλος – τώρα ξυπνάμε…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s