Οι Monsieur Doumani υποψήφιοι για διεθνές μουσικό βραβείο

Κατάφεραν να κερδίσουν τη συμπάθεια του κυπριακού κοινού σε χρόνο μηδέν και άνοιξαν πανιά για τον κόσμο ολόκληρο.

Είναι πια από τα συγκροτήματα που κάνουν sold out όπου κι αν εμφανίζονται, ενώ η μουσική τους, σε στίχο αποκλειστικά κυπριακό είναι ίσως το πληρέστερο σύγχρονο δείγμα μιας ζωντανής μουσικής παράδοσης.

Monsieur Doumani

Οι Monsieur Doumani όμως κατάφεραν με την τελευταία τους κυκλοφορία να τραβήξουν πάνω τους και τα φώτα της δημοσιότητας σε διεθνές επίπεδο. Το “Sikoses”/”Σήκωσες” κατάφερε να βρεθεί σε 15 παγκόσμιες λίστες με τους καλύτερους δίσκους διεθνούς μουσικής, εξασφαλίζοντας την αναγνώριση τόσο για τους Monsieur Doumani, όσο και για το παραδοσιακό μουσικό ηχόχρωμα της Κύπρου.

 

Αποκορύφωμα της ανοδικής πορείας που ακολουθεί το κυπριακό συγκρότημα τα τελευταία χρόνια, ήταν η – για δεύτερη φορά – υποψηφιότητά του για καλύτερο συγκρότημα για τη διεθνή διάκριση Songlines Music Awards 2016. Αυτή θα είναι η δεύτερη υποψηφιότητα του συγκροτήματος στον ίδιο θεσμό, αφού το 2014 είχε προταθεί για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου.

2016-02-01

Ο θεσμός των Songlines Music Awards που μετράει ήδη 9 χρόνια ζωής θα αναδείξει μέσα από ένα πλήθος δισκογραφικών κυκλοφοριών τέσσερεις τελικές υποψηφιότητες για πέντε γεωγραφικές κατηγορίες: Αφρική και Μέση Ανατολή, Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Νότιος Ειρηνικός και Fusion. Η επιλογή θα ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου και η βράβευση θα γίνει το Μάιο.

Μέχρι στιγμής οι Monsieur Doumani έχουν ήδη κερδίσει δύο διεθνείς διακρίσεις, ενώ το 2015 ανακηρύχθηκαν ως το καλύτερο κυπριακό συγκρότημα στη διοργάνωση του MAD TV Awards. Η ίδια η φετινή τους υποψηφιότητα, αλλά και ολόκληρη η πορεία του δίσκου (τον οποίο συνεχίζουν να παρουσιάζουν σε όλο τον κόσμο, με επόμενο  σταθμό το Άμστερνταμ στις 16/4) είναι ήδη μια τεράστια επιτυχία.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ό, τι καλύτερο για τη συνέχεια!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s