ΜΑ-ΤΙ-ΝΑ-ΣΟΥ-ΠΩ! Το πρώτο πάρτι στη Λεμεσό με Ζαγοραίο και Soul Jazz Orchestra… ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!

Ασύλληπτα δημιουργική, ιδιαζόντως ταλαντούχα, μια μουσικός… πολυμηχάνημα, η Ματίνα έκανε τη Λεμεσό να χορεύει σε ένα… κούλουμακκα πάρτι που αν ήταν πίτα γύρος με απ’ όλα θα είχε μέσα κρέπα (αλμυρή και γλυκιά) και μια ιδέα σούσι για τη τσαχπινιά.

Κι αν και μόνο με την ιδέα τέτοιων γαστρονομικών συνδυασμών αλλάζουμε αμέσως χρώματα από το πράσινο στο χλεμπονί και τούμπαλιν, με τις μουσικές της Ματίνας συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

matina2

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της 16ης Ιουλίου στο καφενείο «Μάλλον Γλυκύς» έγιναν μάρτυρες του πιο ανακατωμένου πάρτι γενεθλίων που μέχρι τις πρωινές ώρες κατάφερε να σερβίρει ένα απίστευτα αρμονικό πακέτο ήχων και μελωδιών ροκ, ποπ, soul, reggae, disco, funk, λαϊκά, ρεμπέτικα, παραδοσιακά, τσιφτετέλια και μπαλάντες.

Αν προσπαθήσει κανείς να υποστηρίξει την άποψη ότι η μουσική είναι μία, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, η Ματίνα είναι από μόνη της το μόνο επιχείρημα που θα χρειαστεί.

Και για τους Λεμεσιανούς (και όχι μόνο) που θέλησαν να ξεφαντώσουν όπως άξιζε στον εορτάζοντα «Μάλλον Γλυκύ» η Ματίνα ήταν επίσης το μόνο που χρειάστηκε…

Η Ματίνα φαίνεται ότι πέρασε εξίσου καλά με το ξέφρενο πλήθος στο «Μάλλον Γλυκύ» και μου τα πε χαρτί και καλαμάρι: για την πρώτη γνωριμία με κυπριακό κοινό από κοντά, για την πολυσχιδή σχέση της με τη μουσική και για τα αγαπημένα σε όλους mashups

Πρώτη εντύπωση από το κυπριακό κοινό.

Θα ξεκινήσω από τα παιδιά του μαγαζιού που πραγματικά η εντύπωση ήταν η καλύτερη. Όλοι μαζί, και όσοι δούλευαν και οι φίλοι τους ήταν σαν μια οικογένεια που με φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο. Ο κόσμος ήταν σαν να είμαστε σε σπιτικό πάρτυ, και ούτως ή άλλως κι εγώ έτσι έπαιξα. 

Γιατί έχει τόσο ενδιαφέρον να μιξάρεις ξένη μουσική και ελληνικό λαϊκό;

Γιατί είναι κάτι που δεν έχει γίνει πολύ και έχει ενδιαφέρον για μένα μόνο και μόνο το να δεις πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να ακουστούν κομμάτια που στα αυτιά μας είναι καταγεγραμμένα με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Οι djs είναι μουσικοί;

Όχι απαραίτητα. Αυτό που χρειάζεται είναι να ακούς πολλή μουσική, να ξέρεις τι παίζεις και να παρακολουθείς και τον κόσμο. Αν είσαι μουσικός μπορεί να είσαι καλύτερος τεχνικά, αλλά ούτε αυτό είναι απαραίτητο.

matina1

Ποια είναι η δική σου σχέση με τη μουσική; Που συναντά τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου;

Η σχέση μου με τη μουσική είναι πολυεπίπεδη. Αν τα πάρω χρονολογικά, έχω κάνει σπουδές στο κλασικό βιολί, μετά μπήκα σε διάφορα μουσικά προτζεκτ παίζοντας βιολί και διάφορα άλλα όργανα, όπως στους Monitor, στον Papercut και στη Dusk, στη συνέχεια ξεκίνησα να δουλεύω ως dj, κάτι που κάνω τακτικά.

My-Drunken-Haze-710x450

Μετά έγινα τραγουδίστρια στους My Drunken Haze, από τους οποίους έφυγα πριν λίγους μήνες, και τέλος φτιάχνω τα δικά μου mashup τα τελευταία 6 χρόνια άλλοτε συνδυάζοντας κομμάτια κι άλλοτε τραγουδώντας τη μελωδία του ενός πάνω σε κάποιο άλλο.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητες μου είναι έξω από τη μουσική, αλλά παραμένουν δημιουργικές. 

Κάπως έτσι η Ματίνα έκανε την πρώτη μουσική επαφή με την Κύπρο, μέσα από την καρδιά της Λεμεσού, και… ποιος ξέρει, ίσως τελικά ν’ ακούσουμε και κάτι κυπριακό σε ένα μελλοντικό της mashup μέχρι να μας ξανάρθει!

Το θέμα δημοσιεύθηκε αρχικά στην εφημερίδα «Λεμεσός»

Σχολιάστε